Swimmingpool guide

Få lidt luksus i haven med en swimmingpool

Swimmingpool til haven behøver ikke at være den helt store investering.


Hvilken swimmingpool skal jeg vælge?
En havepool kan fås i mange størrelser, materialer og design. Og prisen vil naturligt afhænge af hvor enkel eller avanceret en løsning, du vælger. Men selv en mere enkel løsning kan give familien mange timers badeglæde år efter år. Kontakt os og lad os finde den rigtige løsning til dig og din familie.

Hvor kan jeg placere min pool?
En pool, som opstilles fritstående i haven/på terrassen fås typisk i tre højder; 0,90 mtr, 1,20 mtr og 1,32 mtr. Er det derimod en pool til nedgravning, som ønskes til haven, vil dybden ofte være 1,20-1,50 mtr.

Hvor længe holder en swimmingpool?
En swimmingpools levetid afhænger af måden og omfanget, den bruges på samt ikke mindst den løbende vedligeholdelse. Mest sandsynligt er det, at poolens liner før eller siden skal skiftes. En liner fås i mange tykkelser (typisk angivet i my eller mm). En liner-tykkelse på 0,30 mm (30 my) anses for en god kvalitet til de mindre familiepools. Et mindre hul i en liner kan lappes med et lappesæt - endda mens der er vand i poolen!

Hvad gør man med sin pool om vinteren?
Et bassin i plastic skal som hovedregel pakkes ned efter endt badesæson, da bassinet risikerer at tage skade i vintervejret. Øvrige swimmingpools, hvad end de er i stål, træ eller glasfiber er vejrbestandige og kræver derfor blot almindelig vinterklargøring af poolvandet, afmontering af pumpe samt overdækning med et godt vintercover, når efteråret for alvor sætter ind.

Hvordan holder jeg min swimmingpool ren?
Endelig bør fokus rettes på, hvad poolen leveres med. For at kunne glæde sig over krystalklart og indbydende badevand, skal poolen tilsluttes et godt sandfiltersystem. Tommelfingerreglen er, at sandfiltersystemet skal kunne rense alt poolvandet igennem på max. 5 timer! Dvs. hvis poolen rummer ca. 26.000 liter, skal pumpen minimum kunne rense 5.500 liter i timen. Jo større rensekapacitet jo bedre. Rensekapaciteten kan øges ved opgradering af filtermediet fra sand til de innovative filterkugler.

Hos PoolOasen.dk har vi udvalgt et bredt sortiment af swimmingpools, så ethvert behov kan opfyldes. Du finder kvalitets swimmingpools i stål og træ foruden faste keramiske kar og glasfiber kar. Vores swimmingpools i stål, træ og komposit  kan anvendes såvel fritstående som nedgravet (helt eller delvist) - nedgravning kræver blot at der laves en støttevæg til poolen f.eks. opbygget af funda-blokke, eller i mere simple tilfælde helt enkelt ved lagvist at fylde sand og tørbeton ned mellem poolvæg og jordvæggen. Er du i tvivl om, hvad din poolløsning kræver, så kontakt os.

 

  • swimmingpoolHer et eksempel på en flot poolløsning, hvor en pool i trælook er flot integreret i havens træterrasse hos en familie i Lynge...
  • Vores fritstående swimmingpools leveres med en god filterpakke, så du er køreklar med det samme; poolpakken indeholder skimmer, indløb, poolslange, et godt filteranlæg, filtermedie og spændebånd - og naturligvis også en stige!
  • Poolen kan også nedgraves helt eller delvist, hvis blot enkle forholdsregler overholdes.

 

Se nærmere på vores udvalg af udendørs swimmingpools her og husk, hos PoolOasen.dk er gode råd gratis!