Hvilken pumpe skal jeg bruge til min pool?

Har du drømt om at have din helt egen pool og faktisk købt en, er det vigtigt at du også passer ordentligt på den. En vigtig del af det er at sørge for, at vandet cirkuleres og desinficeres, så det er rent og lækkert at bade i, og her spiller din poolpumpe en stor rolle, fordi det er den, der suger vandet ind i filtersystemet og dermed begynder hele processen.

Hvor ofte skal din poolpumpe køre?

En god tommelfingerregel siger, at det filteranlæg, man vælger til sin pool, skal kunne rense alt poolvandet på fem timer. Og rensning af alt poolvand én gang i døgnet rækker fint for de fleste swimmingpools.

Vores anbefaling er at dele filteranlæggets aktive timer op i to perioder à 3 timer. Typisk er prisen på elforbrug lavere om natten for dig, der betaler timepriser til din el-leverandør. Det kan jo være en overvejelse 

at gøre sig, når man indstiller en simpel timer, som få cirkulationspumpen til at sætte i gang.

Hvor stor skal en pumpe til pool være?

Når det gælder din poolpumpe, er det væsentligt, at den er stærk nok i forhold til din pools størrelse, fordi du ellers risikerer, at vandet ikke holdes orden

tligt rent, så det kræver en større mængde kemikalier for at håndtere bakterier i vandet.

Men hvordan finder du ud af, hvilken pumpe er den rette for netop din pool? Her skal du først vide, hvor mange liter vand, der er i din pool, så du kan finde ud af, hvilken pumpekapacitet og hestekræfter din poolpumpe skal have. Typisk er det angivet, hvor mange liter vand din pool kan indeholde, når du køber den, men ellers findes der smarte beregnere på nettet, som du kan angive dine poolmål i og så finde ud af dens volumen.

Herefter finder du ud af, hvor stor pumpekapaciteten skal være ved at dividere volumen i liter med mængden af timer, du vil køre pumpen. Du har nu en solid idé om, hvor mange liter i timen din poolpumpe skal kunne håndtere, så din pool kan holdes ved lige. 

Kontakt os

Der er meget at forholde sig til, når det gælder svømmebassiner, så det kan virke lidt uoverskueligt til tider. Har du ubesvarede spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os hos PoolOasen.dk, så står vi klar til at vejlede dig om alt fra poolpumper til udendørs spabade, så du kan få den bedste oplevelse.