Guide: Overdækning af swimmingpool – det skal du vælge

Når poolsæsonen lakker mod enden, er det tid til, at poolen skal overdækkes for vinteren, men også i løbet af sommersæsonen er der flere fordele ved at have et poolcover klar. Det kan være noget af en jungle at finde rundt i de forskellige typer af overdækninger til swimmingpool, og derfor har vi lavet denne guide, der kan gøre dig klogere på dine muligheder og guide dig i retning af den rette løsning til overdækning af din pool.

 

Hvorfor bruge poolcovers?

Vi har fået spørgsmålet mange gange, for er pooloverdækning overhovedet en god idé, og er det nødvendigt? Det korte svar er ja, hvis du vil undgå unødigt meget arbejde med vedligeholdelse af din pool og samtidig spare penge på opvarmning af vandet. 

Hvilke forskellige typer af overdækning er der til swimmingpool?

Overordnet findes der to forskellige typer af overdækning til pool; overdækning til sommer og overdækning til vinter. Begge typer af covers bruges til at undgå skidt i poolen, så du slipper for at rengøre den i tide og utide. Overdækning til sommeren tjener yderligere det formål at holde vandet i poolen varmt, selv når poolen ikke er i brug, så du sparer på udgifterne til opvarmning, og så minimeres fordampningen mærkbart. Udover de gængse poolcovers til overdækning findes der også såkaldte pooltage, der giver mulighed for at bruge din pool i alt slags vejr – også når det regner og blæser udenfor samt sikkerhedscovers i forskellige afskygninger.  

Vintercovers

Et vintercover er beregnet til vinterlukning af din swimmingpool, når poolsæsonen er forbi. Vintercoveret beskytter mod sne, grene, blade med mere, og gør det nemt at indlede sæsonen på ny, når sommeren igen nærmer sig. Et vintercover har desuden en coated overflade, som forhindrer sollys i at trænge igennem. Sollys giver også næring til algevækst. Takket være coveret vil rengøringsarbejdet, før poolen kan tages i brug, være ganske overskueligt, og købet af vinteroverdækning til poolen er derfor en rigtig god investering.

Sommercovers

En god sommeroverdækning holder poolen fri for skidt samtidig med, at coveret holder godt på varmen. Der er altså mange gevinster at hente ved at bruge et sommercover i form af både renere vand, mindre rengøring og en højere temperatur på vandet i poolen.

Sikkerhedscovers

Har du små børn eller husdyr, som du vil sikre imod at falde i vandet, kan du vælge et sikkerhedscover. Det kan f.eks. være et Safety Bar-cover eller et Loop-Loc-cover. 

Pooltage

Et pooltag sikrer dig en ekstra lang badesæson; fra det helt tidlige forår og langt ind i efterårsmånederne. Mange pooltage er med skinnesystem, så taget kan bruges efter behov og eksempelvis nemt fjernes på de varme sommerdage, hvor du gerne vil kunne mærke solens stråler. Pooltaget beskytter mod vind og vejr, nedsætter behovet for rengøring i poolen og er samtidig med til at holde på vandtemperaturen.

 

Hvilken type af pooloverdækning skal jeg vælge?

Du vil gerne have fat i overdækning til poolen, men hvilket poolcover er mon det bedste?

Sørg altid for at vælge pooloverdækning i en ordentlig kvalitet, der kan klare sæsonens forskellige vejrforhold og holde i mange år. Gå ligeledes efter det poolcover, der virker mest intuitivt for dig at anvende. Bliver teknikken for besværlig, bliver overdækningen næppe brugt, og så er du blot de penge fattigere uden at få udbytte af dit poolcover. 

Overdækning til poolen er ikke værd at undvære, for mange pools bliver ofte beskidte på ingen tid. Det er de færreste, der magter den opgave, det er at vedligeholde en pool uden overdækning, som kræver hyppig rengøring og store mængder af kemikalier, hvis den skal holdes lækker sæson efter sæson.

Vi anbefaler, at du som minimum investerer i pooloverdækning til vinteren, så du slipper for det helt store rengøringsarbejde, når sommeren nærmer sig, og der skal gøres klar til en ny poolsæson. Mange vil dog også være glade for et sommercover til poolen – både fordi det sparer tid på rengøring, men også fordi det kan spare dig for penge til opvarmning sommer efter sommer, som så i stedet kan bruges på noget sjovere. Hvem vil ikke gerne have råd til en ekstra is i sommervarmen – eller måske endda til en rejse sydpå, hvis sommeren herhjemme skulle vise sig ikke at blive til plask og hygge i poolen? Det bliver den heldigvis som regel, og med den rette overdækning fra PoolOasen får du kun ekstra stor glæde af din fantastiske swimmingpool.

 

Kan du lide at bade udenfor? Så se også vores udendørs brusere.