Guide: Sådan gør du poolen sommerklar

Sommeren er over os, og det betyder, at du kan glæde dig til forhåbentlig rigtig mange gode ture i poolen på de solrige sommerdage – når poolen altså er gjort sommerklar. Heldigvis behøver det ikke at tage lang tid at gøre din pool klar til sommeren. Her får du vores fremgangsmåde til, hvordan du bedst griber opgaven an.

 

Sommerens helt store tilløbsstykke

Det er fantastisk med swimmingpool i baghaven, hvor du kan skabe din helt egen private oase, der hurtigt bliver et naturligt samlingspunkt for venner og familie, når sommeren viser sig fra sin bedste side. Før det rigtig kan blive sommer, skal poolen dog gøres klar, og selvom det kan virke som en kedelig tjans, du helst vil undvære, så føles det rigtig godt, når det er gjort, og du kan begynde at se frem imod sommeren og dens mange gode stunder i og omkring swimmingpoolen. Det store spørgsmål er, hvordan du bedst gør poolen sommerklar og vedligeholder en lækker pool hele sommeren igennem. Det har vi heldigvis svaret på.

 

Hvordan vedligeholder man sin pool om sommeren?

Vedligeholdelse af pool er et arbejde, der foregår løbende igennem hele sommeren. 

Når poolen er taget i brug for sommeren, er det vigtigt, at du løbende holder poolen ren og lækker, så den forbliver sommerklar og hygiejnisk at bruge. Sørg gerne for følgende:

  1. Tjek pH-værdien dagligt, så du sikrer, at den fortsat er på mellem 7 og 7,4. Er den over eller under, virker desinfektionen i poolen ikke, som den skal. Poolvandet skal desinficeres løbende for, at vandet holdes rent.

  2. Undgå grumset vand ved at bruge flokningsmiddel, der binder de helt små smudspartikler og derved gør dem store nok til, at de kan suges væk af poolens filter.

  3. Fjern nedfaldne blade og andet skidt fra poolen med bundnet, børste og poolrobot.

 

Tre ting at være særligt opmærksom på

  1. Grønligt vand, der oftest er et tegn på alger i swimmingpoolen. Sørg for at holde den anbefalede pH-værdi på mellem 7 og 7,4, og anvend gerne chokklor for at fjerne algerne.

  2. Mælket eller grumset vand, der typisk skyldes et for højt pH-niveau eller at filteret ikke fungerer helt, som det skal. Medmindre det opstår i direkte forlængelse af et klorchok givet til grønt poolvand, for så er mælket eller grumset vand et tegn på, at algerne elimineres.

  3. Glat og slimet vand på poolens sider og bund, der forårsages af alger og bakterievækst som følge af dårlig rengøring og/eller for lidt klor i poolvandet. Her er eneste udvej at rengøre poolen grundigt og derefter tilsætte poolkemi for at slippe af med problemet og fortsat sikre dig en sommerklar pool.

Med løbende vedligeholdelse får du hurtigt en sommerklar pool, hvor du kan nyde de lune dage med familie og venner.