Vildmarksbad guide

Med et vildmarksbad er du sikret mange timers kvalitetstid med dem, du har kær!

Et vildmarksbad i god kvalitet er ikke til at slide op, så det er med garanti en langsigtet investering.

alt

Vi har gjort det let for dig at gøre en tryg handel. Vi har nemlig valgt at samarbejde med en af de allerbedste producenter af vildmarksbade, man kan finde på markedet - finske KIRAMI - som kræser for gamle traditioner og godt håndværk samtidigt med, at de nyeste trends inden for materialer og design implementeres i den løbende produktudvikling. Kirami har sans for detaljen og der gås aldrig på kompromis, når det kommer til kvalitet og lækkert, tidløst design.

En helt særlig detalje ved Kirami's vildmarksbade er de kraftige ovne, som ubetinget er de bedste på markedet. En ovn er nemlig ikke bare en ovn. Det er ovnen, som sikrer opvarmningen af vandet i din hot tub, og det gør en stor forskel, om denne opvarmning kræver en halv dags optænding og brændepålægning, eller om det kan klares på blot to timer. Det siger sig selv, at det stiller væsentlig mindre krav til planlægningen af, hvornår man kan nyde en afslappende dukkert i det varme vand og dermed frekvensen man reelt får benyttet sit vildmarkdsbad med!

Badtønde, hot tub, vildmarksbad; kært barn har mange navne. Uanset, hvilket navn, du møder, så er udgangspunktet et mindre kar (typisk mellem 1,5 og 2 meter i diameter) med en brændeovn tilsluttet enten på indersiden eller på ydersiden. Traditionelt er et vildmarksbad et trækar, men gennem de senere år, er der kommet mange spændende alternativer på markedet, som både byder på inderkar i plast og komposit til at beklæde karet. De nye materialer giver mulighed for mange forskellige udtryk med forskellige farvekombinationer.

De nye inderkar, som primært er produceret i plast, sikrer dig en hygiejne, som er helt i top. Et plastkar er rengøringsvenligt og da bænken er formet i selve karet, slipper man for samlinger, som snavs og bakterier kan sætte sig fast i. Desuden vil et vildmarksbad med inderkar altid slutte tæt, også selvom det i en periode måske slet ikke står med vand i.

Gennem tiderne er de mest populære vildmarksbade produceret i det slidstærke ThermoWood med den flotte varme glød. Produktionsprocessen for ThermoWood er baseret på brug af høje temperaturer og damp. Processen forbedrer træets stabilitet og naturlige holdbarhed, og der opnås en forbedret isolerende virkning i det færdige produkt. Processen fører til en reduceret varmeledningsevne, og varmebehandlingen har endvidere den positive effekt, at harpiks forsvinder fra træet. Der anvendes ingen kemikalier i behandlingen.

Et vildmarsbad anvendes året rundt. Men der er nu noget ganske særligt ved kontrasten varme/kulde. Derfor er der mange som beskriver den helt specielle oplevelse det er, når man tænder op i ovnen på en frostklar vinterdag og indtager karet under stjerneklar himmel mens dampen fra det varme vand stiger til vejrs.

Tænk på miljøet - genbrug vandet i vildmarksbadet!

Med tanke for, at det nye vildmarksbad løbende benyttes, vil det være mest hensigtsmæssigt at genbruge vandet i karet og således kun udskifte det et par gange årligt. Det kræver vedligeholdelse af badevandet. Vi anbefaler, at der monteres ind- og udløb på tønden, så der kan kobles et filteranlæg på. Med et filteranlæg opnår man både cirkulation og rensning af vandet, så det ikke står stille og bliver gammelt og surt. For at gøre det nemt for dig, har vi sammensat to filterpakker, som begge egner sig godt til brug med vildmarksbad - herunder vores PRO-pakke:

  Filterpakke PRO til vildmarksbad


Den gode vandkvalitet...

Cirkulation og rensning er vigtigt, men for at sikre den gode vandkavlitet, vil der desuden være behov for at desinficere badevandet. Bakterier trives nemlig rigtig godt i opvarmet vand, og der skal mere til at udrydde dem, end en tur igennem filteranlægget. Derfor skal der løbende tilsættes lidt vandplejemidler i vildmarksbadet.

Udgangspunktet for den gode vandkvalitet er en neutral pH-værdi. Med denne på plads, skal der periodevist chok-behandles med klorgranulat eller det klorfri alternativ Oxy Chock og det desinficerede bademiljø vedligeholdes med langsomtopløselige tabletter enten klor eller CombiTabs. Vandplejemidlerne fås i 1 kg bøtter eller i samlede startpakker, som tager højde for alle etaper i renholdelsesprocessen. Herunder startpakke med klor:

Klor starter kit til vildmarksbad